Ad Code

Kalemli tablet önerisi

En İyi Adsense Alternatifi: Admatic Reklam

Admatic
Admatic Reklam; en iyi Adsense alternatifi reklam sitelerinden birisi. Masaüstü ekranda açılan 800 x 600 boyutlu Web interstitial banner, mobilde açılan 320 x 480 boyutlu Mobil interstitial banner ve sağ alt köşede açılan 300 x 250 Scroll Ad banner ile karşımıza çıkıyor. Masthead isimli 970 x 250 afiş boyutu da var. En çok bu boyutlar kazandırdığı için haber sitelerinde sıkça görüyoruz.

Admatic onay şartları

Admatic reklam ağına üye olmak ve website/bloğunuzu kabul ettirmek için bilmeniz gerekenler şöyle;

1) Websiteniz ücretsiz bir alan adına sahipse yani blogspot.com, wordpress.com, tr.gg, tk gibi uzantılar kullanıyorsanız kabul edilmez. Mutlaka .com, .net, .org gibi ücretli bir domaine sahip olmalısınız.

2) Websitenizin içeriği; dizi film izleme/indirme, program ve oyun indirme, mp3 indirme gibi telif hakkı içeren şeylerden oluşuyorsa kabul edilmez. Telif hakkı içermeyen ve özgün içerikler olmalıdır. Bu konuda Google gibi kuralları vardır.

3) Website trafiğiniz günlük 1.000+ sayfa görüntüleme ve üzerinde olmalıdır. Günlük 0 - 1000 ziyaretçi ile kabul edilmezsiniz. Bu yüzden başvurmadan önce hem kaliteli makaleler girmelisiniz hem de belli bir trafiğe ulaşmış olmalısınız.

Bu şartları karşılıyorsanız başvuru yapıp bir hafta içersinde onay alabilirsiniz. Peki onay aldınız ve reklam gösterimine başladınız diyelim, ne kadar kazanırsınız? Admatic ne kadar kazandırıyor?

Admatic ne kadar kazandırır?

Admatic reklam kazancınız bin gösterim üzerinden ücretlendirilir, yani tıklama ile değil gösterim ile ücretlendirirç. Aşağıda ortalama kazanç miktarları verilmiştir.

Web interstitial (800 x 600) bin gösterime ortalama 1,20 TL kazandırıyor.
Mobil interstitial bin gösterime ortalama 2 TL kazandırıyor.
Scroll Ad (300 x250) bin gösterime ortalama 1 TL kazandırıyor.
Mobil Scrool bin gösterime ortalama 2 TL kazandırıyor.
Masthead (970 x 250) bin gösterime ortalama 1 TL kazandırıyor.

Reklam yayıncılığında bu rakamlar gayet iyidir. Adsense alternatifi olarak sayılan Reklamaction ve Wordego gibi reklam ağları 1000 gösterime 0,10 kuruş gibi komik rakamlar kazandırırken Admatic bin gösterime 1 lira hatta 2 lira kazandırabilmektedir. Ekranı kaplayan splash reklam her ne kadar ziyaretçinin hoşuna gitmese de websitenin domain, hosting, makale ücreti gibi giderlerini karşılamak için kullanılmaktadır.

Admatic ödeme yöntemi ekleme

Admatic hesabınızda 50 TL biriktiği zaman banka hesabı ekleyebilirsiniz. Ad soyad, TC numaranız, Banka ismi, Iban numarası yazıp ödeme hesabınızı ekledikten sonra takip eden ayda paranız yatacaktır. Tabi önce mail atıp "kazancı çekmek istiyorum, vergi mükellefiyim/değilim" diyerek bireysel mi kurumsal mı olduğunuzu belirtmelisiniz. Admatic vergi mükellefi olmayan bireysel kullanıcılar için Gider Pusulası düzenleyerek vergi işlemlerini hallediyor. Yani bir şirketiniz yoksa bunu (destek@admatic.com.tr adresine) mail atarak bildirebilir ve Admatic reklam kazancınızı yasal olarak bankanıza çekebilirsiniz.

Admatic üye olmak

Bu ön bilgilerden sonra şimdi üye olma aşamalarına geçelim. Üye olmak için;
1) admatic.com.tr adresine tıklıyoruz.

2) Sağ üstteki "yayıncı" sekmesine tıklıyoruz. Altta "yeni hesap oluştur" yazan mavi butona tıklıyoruz.

3) Ad, soyad, email, şifre, website adresi, içerik bilgisi, günlük tekil ziyaretçi seçip "Kullanıcı ve Hizmet Sözleşmesi" kutucuğunu işaretliyoruz ve yeşil renkli "kayıt ol" butonuna tıklıyoruz. Başvurumuz tamamlanıyor. Bir hafta içinde mail adresinize olumlu yada olumsuz cevap geliyor.

Olumsuz cevap gelmemesi için kalitesiz bir proje ile başvuru yapmamak gerek. Emek harcadığınız bir blog/website ile başvuru yaparsanız Admatic de kabul eder, Adsense de kabul eder. Önemli olan insanlara faydalı içerikler sunabilmek. Bu konuda blog yazarlarına tavsiyeler yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. Bocam apkokulu.blogspot.com.tr blogum var. Adsense reklam alamiyorum. Admatic te alamiyorum kabul etmiyor. Gunluk 400 tekil hit var. 1500 cogul gorunum var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. google, reklam vermek için günlük 10k ziyaretçi istiyor bildiğim kadarıyla.

      Sil
  2. AdMatic blog sitelerini neden kabul etmiyor acaba veya başka ne gibi sitelerden reklam alınabilir yayıncı olarak? S.İ.L.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Admatic, ücretli domain uzantılarını kabul ediyor. Hitin yüksek ise Adsense'ye başvur. Birde Adhood var. Adhood'u deneyebilirsin. blogspot uzantısını da kabul ediyordu. Adhood, sitenin kaliteli oluşuna bakıyor. Ücretli domain bile olsa kabul etmeyebilir. Bir dene istersen.

      Sil
  3. arkadaşlar bir haftalık sitem ve blogger tabanlı sadece 1 saat içinde onay aldı ama kodları eklediğim halde neden reklamlarım gözükmüyor anlamadım. Eordpresste böyle bir sorun yaşamamıştım. www.dogaustu.org

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. reklam kodunu ekledikten sonra hemen görünmüyor. Bir kaç saat sonra görünür olacaktır.

      Sil
  4. Faydali paylasim icin tsk ederim

    YanıtlaSil
  5. işime çok yaradı baş vurdum bakalım ne olucak.

    YanıtlaSil
  6. Selam admatic reklam boyutları garip geldi bana biraz mesela 300x250 reklam alanım var sitede ama admaticte sadece sağ altta gözüken var 300x250 boyutunda

    YanıtlaSil

Bu konudaki görüşlerinizi yazabilirsiniz.

Close Menu