Ad Code

Kalemli tablet önerisi

En iyi hosting firmaları! Hangi hosting iyidir?

hosting


Websitesi kurmak çağımızda bir mecburiyet ve hobi haline geldi. İşletmeler müşterilerine ulaşmak için websitesi yaptırmakta, kişiler ise hobi veya sosyalleşme amacıyla website kurmakta. İyi bir blog yada website kurmak için domain + hosting + tema + seo gerekir. Başlangıç olarak domain ve hostingi aynı firmadan alabilirsiniz. Peki en iyi hosting firması hangisi? Fiyat performans uyumlu hosting paketleri neler? Bu yazıda blog açmak isteyenlere en iyi hosting firmalarını önereceğim.

En iyi hosting firmalarını nasıl buldum? Open seo stats eklentisini Chrome tarayıcıma kurdum ve araştırma yaparken karşıma çıkan websitelerinin kullandığı hostingi merak edip baktım. Karşıma çıkanlar ise aşağıda listelediğim markalar oldu. Yani en iyi hosting önerisi yazımda çok sık karşılaştığım, en çok tercih edilen hosting firmalarını bulacaksınız.

Hosting nedir?

Barındırma anlamına gelen hosting, internette gördüğünüz bütün sitelerin kurulu olduğu bilgisayarlardır. Ram, işlemci, depolama alanı gibi özellikleri olan sunucularda web siteleri barındırılır. Hosting fiyatları da seçtiğiniz özelliklere göre farklılık gösterir. Trafik limiti ve işlemci limiti düşük olanlar yeni girişimler için idealdir. Trafik artınca bu özellikler yükseltilir, daha fazla kaynak ayrılmış pakete geçilir.

Reseller hosting nedir?

Eğer bir kaç tane bloğunuz varsa her birine özel trafik tahsis etmek için ''Reseller hosting (bayi hosting)'' almak gerekir. Tek hosting içerisine birkaç tane site yüklenirse limitleri ortak kullandıkları için yavaşlamalar meydana gelecektir. Eğer günlük 500 ziyaretçiniz varsa bir kaç tane siteyi kurabileceğiniz paylaşımlı hosting satın alabilirsiniz. 1000 ziyaretçi için bayi hosting almanız gerekir ki her siteye özel trafik tahsis edebilin.

Hosting alarak website kurmak isteyenler wordpress alt yapısını kullanabilirler. Wp alternatifi olarak; joomla, drupal, magento gibi seçenekler de vardır lakin dünyada en çok kullanılan içerik yönetim sistemi wp olmuştur. Wordpress.org adresinden güncel wordpress dosyasını indirdikten sonra satın aldığınız hostinge yükleyerek kolayca blog açabilirsiniz. Wordpress hosting alırsanız indirip yüklemenize de gerek kalmaz. Kodlama bilginiz olmasa bile hazır alt yapı ve hazır tema ile bir günde blog sahibi olabilirsiniz.

Hosting satın almak istiyorum ama en iyi hosting firması hangisi bilemiyorum diyorsanız size bir kaç tavsiyede bulunacağım. Kaliteli hosting satın almak için bazı özelliklere dikkat etmek gerekir. En iyi hosting firması size şu özellikleri sunmalıdır.

1- Teknoloji: SSD diskler kullanmalı, hızlı olmalı.

2- Güvenlik: SSL sertifikası, DDOS koruması gibi özelliklere sahip olmalı. (SSL sertifikası arama çubuğunda kilit işareti oluşturur ve güvenli bir site olduğunu gösterir. Google gözünde güvenilir bir site olarak görünmek için bloglarda bile ssl sertifikası gerekir. E ticaret siteleri daha kapsamlı özellikleri olan ssl sertifikası satın almalıdır.)

3- Limitler: Hosting limitlerinde gördüğümüz 1GB ram, 100 GB trafik gibi ibarelerden daha önemlisi IOPS limitidir. HDD ve SSD disklerin saniyede kaç megabaytlık işlem yapabildiğini gösteren bu ifade hıza katkı sağlıyor. Hızlı bir website istiyorsanız IO limitinin 20MB/s üzerinde olmasına dikkat etmelisiniz. Karşımıza çıkan diğer limit ise INODE limitidir, bu ise hosting içerisine kaç adet dosya yükleyebileceğimizi belirler. Genelde 100K dosya yükleme limiti vardır, yani farklı boyutlarda 100bin tane fotoğraf yükleyebilirsiniz.

4- Kontrol paneli: Cpanel, Plesk, Direct gibi kontrol panelleri hostingi yönetmenizi sağlar, hosting firmaları bu kontrol panellerine yıllık ücret öderler. Müşteriye hosting paketlerinde ücretsiz sunarlar. Yüksek trafiği olanların tercih ettiği vps - vds sunucularda ise panel kullanımı için ek ücret isteyen firmalar olabilir.

5- Fiyat: Kullanıcı odaklı firmalar müşterilerine kaliteli hizmet ve uygun fiyat sunarlar. Ne kadar ileri seviye teknoloji kullansa da kârını minimum tutmalı ve daha fazla kişiyi müşterisi yapmaya çalışmalıdır. Böylece hem yeni müşteriler edinebilir hem mevcut müşteriyi elinde tutabilir. Ayrıca TL ile ödeme alması da önemlidir çünkü dolar kuru yükseldiği zaman kullanıcılar daha fazla ödemek durumunda kalırlar.

Bu özelliklere sahip firmaları arayıp bularak hosting alabiliriz. Ülkemizde kaliteli hosting firmaları mevcuttur. Dünyanın en iyi hosting firması kişiye göre değişeceği için birkaç tane öneride bulunacağım. Fiyat performans uyumlu hosting paketlerine örnekler;

En iyi hosting firmaları listesi

1- Veridyen Hosting

Veridyen Hosting
Veridyen Bilişim Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti, şubat 2016 yılında İzmir'de kurulmuş ve piyasaya hızlı bir giriş yapmıştır. Alt yapı olarak İzmir Netdirekt veri merkezine bağlıdır ve Türk telekom alt yapısına yedekli olarak bağlıdır. Bu sayede kesintisiz internet erişimi hizmeti sunmaktadır. 7/24 kesintisiz destek hizmeti vermektedir.

Veridyen.com en çok karşılaştığım markalardan birisi. Bu kadar kişi kullanıyorsa bir bildikleri vardır elbet dedim ve kendim de bir projemde kullandım. En düşük paketi aldım ve günlük 400 kişiyi rahatlıkla taşıyabildi, ancak trafik artınca IO limiti 20MB/s olduğu için hızda sorun yaşadım ve paket yükseltmek yerine IO limiti daha yüksek olan başka firmaya geçtim.

Veridyenin en çok sevdiğim yönü hem destek sistemi iyiydi hem Reseller hostingi uygun fiyata alabilmekti, iki veya daha fazla hostingi uygun fiyata alıp birden fazla website açabiliyorsunuz. Ayrıca ödemeyi de TL olarak yapıyorsunuz. Birden fazla blog açacaksanız veridyeni tercih edebilirsiniz. 2022 yılında en düşük WP Hosting paketi aylık 13 liradan başlıyor.

2- Cenuta Hosting

Cenuta Hosting
Cenuta Telekomünikasyon Anonim Şirketi 2020 yılında İzmirde kurulmuştur. Cenuta.com Son zamanlarda karşılaştığım en iyi hosting firmalarından birisi oluyor. Deneme amaçlı wordpress projemi buraya taşıdım ve trafik arttığı zaman bir yavaşlama olmadı.

Özellikle IO değerinin 80MB/s olması bu firmaya geçmemde etkili oldu, diskler saniyede 80 megabaytlık işlem yapabiliyor. Bu sayede aynı anda yüzlerce kişiye hızlı hizmet verebiliyor. Inode yani dosya yükleme limiti de 100.000 adetten başlıyor. Fotoğrafları başka bir yere yükleyip gömme linkiyle eklerseniz dosya limitini doldurmazsınız.

Wordpress hosting kampanyası Limitsiz Small, Limitsiz Medium, Limitsiz Large, Limitsiz XL olarak karşımıza çıkıyor ve kıyafet boyutları gibi paket özellikleri sınıflanıyor. İlk önce S paketle başlanabilir çünkü trafiğinizin artması zaman alacak. Günlük 600+ kişi ziyaret etmeye başlayınca M pakete geçebilirsiniz. Fiyatlar 36 ay yani 3 yıllık alımlarda geçerli, zaten bir blog açıyorsanız uzun soluklu düşünmelisiniz. Ödemeyi TL olarak yapıyorsunuz. 2022 yılında en düşük WP Hosting paketi aylık 9 liradan başlıyor.

3- Güzel Hosting

Güzel Hosting
GNET İnternet Telekomünikasyon A.Ş. markası olan güzel hosting, 2008 yılında İstanbulda kurulmuştur. Netinternet denizli veri merkezini kullanmaktadır. Netinternet yurt içi ana internet erişimini Türk Telekom üzerinden sağlamaktadır.

Guzel.net.tr markasıyla tanışalı çok oluyor, 2015 yılında kurduğum ilk haber sitesini burada denemiştim. Daha sonra farklı firmaları denemek için site taşımıştım. Kullandığım süre boyunca bir sıkıntı yaşamadım, sorularıma 5dk içinde cevap vermişlerdi. Şimdi de "Open Seo Stats" eklentisiyle kontrol ettiğim zaman pekçok websitenin güzel hosting kullandığını görüyorum. WP hostinglerin IO limitini sorduğumda 30MB/s cevabını aldım, wordpress site kuracaksanız güzel hosting tercih edebilirsiniz. 2022 yılında en düşük WP Hosting paketi yıllık 149 liradan başlıyor.

4- Turhost

Turhost
Aerotek Bilişim Sanayi ve Ticaret AŞ. nin bir markası olan Turhost, mart 2004 yılında İzmit'te kurulmuştur. Sunucularını Türk telekom veri merkezinde özel tahsis edilmiş alanda barındırdığı için yurt içi trafiğe hızlı bir şekilde yanıt verir. Destek hizmeti de hızlıdır.

Turhost.com en çok karşılaştığım markalardan birisi oluyor. Kendim kullanma fırsatı bulamasam da bir arkadaşım e-ticaret sitesi için tercih etmişti ve halen kullanıyor. En düşük pakette aylık 30K ziyaretçi limiti bulunuyor. 2022 yılında en düşük WP Hosting paketi aylık 13 liradan başlıyor. IO limitini sorduğumda 100 MB/s olduğunu söylediler. Böylece diskleri en hızlı işlem yapan Turhost oluyor.

Blog açmak isteyenlere en iyi hosting firması önerdiğim yazının sonuna geldik. Bunun dışında birkaç marka daha var ancak IO limitini göremediğim için ve aylık ücreti pahalı olduğu için bu listeye eklemedim. Sonuçta hepsi de hızlı olduğunu iddia ediyor, peki IO limiti ne kadar, en düşük paketin aylık ücreti 15 liranın altında mı, önemli olan bu. Hem kendi kullandığım hem de websitelerinde çok rastladığım firmaları ekledim. Diğer firmaları da kullanırsam listeye ekleyeceğim. İyi bloglamalar...

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. türkiyede çok fazla firma var ama benim her bulunduğum talebi bir şekilde çözen bir firma var şahsen size orayı öneririm burtinet

    YanıtlaSil

Bu konudaki görüşlerinizi yazabilirsiniz.

Close Menu