Ad Code

Kalemli tablet önerisi

Analytics Kodunun Önemi

Analitycs Kodunun Önemi

Sitenize Google Analytics kodu ekleyerek istatistiklerinizi kayıt altına alabilirsiniz. Bazı reklam firmaları analitycs raporlarınızı görüp reklam kabulü gerçekleştirirler. İstediklerinde sunacağınız raporlar olması için analitycs kodunu sitenize ekleyiniz.

  • Gmail hesabınızla giriş yapıp sitenizi ekledikten sonra ''Yönetici > İzleme Bilgileri > İzleme Kodu'' yolunu izleyerek kodu alın.
analitycs kodu almak

  • Aldığınız kodu bloğunuzun Şablon kısmından </Head>  kodundan önce yapıştırın.

Analytics Terimleri;
Pageviews (Sayfa Görüntüleme): Bu değer sitenizde gezilen tüm sayfaların toplamını işaret eder.Örneğin bir ziyaretçiniz farklı yazılar arasında dolaşıyorsa bunlar bu terim içerisindeki değerde yer alır.Ziyaretçi farklı olsun ya da aynı olsun kaç farklı yazı görüntülendiyse toplam da ona eşit olur.

Unique Visitors (Tekil Ziyaretçi sayısı) : Sitenizi ziyaret eden farklı kişilerin toplamını verir.Bunu nasıl anlıyor derseniz siz her siteyi ziyaret edişinizde bilgisayarınıza bir çerez atılmakta ve bu da her kişi için ayrı görülmektedir.Bu yüzden sitenize farklı bilgisayarlardan yapılan giriş 1 olarak kabul edilir ve toplamı size sunulur.Bir kişi aynı cihazdan çerezleri silmeden onlarca kez sitenizi ziyaret etse bile bu 1 sayılır.

Bounce Rate (Hemen çıkma oranı) : Eğer site ziyaretçileri sadece bir yazıyı okuyup sitenize terk ediyorsa bu oturumların yüzdesi hemen çıkma oranını verir.Eğer bu değeri sitenize yüksek olarak görüyorsanız ortada bir sorun var demektir.Çünkü ziyaretçileriniz sitenizde dolaşmadan hemen çıkmak istemiş.Bunun temel nedeni temanızın görünümü olacağı gibi ilgili yazıları onlara sunmamanız da gösterilebilir.

Avg. Duration (Sitede geçirilen ortalama süre) : Ziyaretçilerinizin sitenizi ne kadar sürede terk ettiğini gösteren değerdir.Ortalamanın yüksek olması sayfanızda daha verimli bir zaman geçirildiğini gösteremektedir. Sitede geçirilen ortalama süre bounce rate değeri ile de ilişkilidir.

New Visitors (Yeni oturumların yüzdesi) : Sitenizi ilke kez ziyaret edenlerin yüzdesini gösterir.

Returning Visitors (Geri gelen ziyaretçiler) : Sitenizi daha önce ziyaret edip tekrar ziyaret edenlerin yüzdesini gösterir.Siteniz ne kadar beğeniliyorsa ziyaretçiler o derece yüksek geri dönüşler yapacaktır.

All Trafic (Tüm trafik) : Sitenize ister arama sonuçları olsun ister site adresini direkt yazarak ulaşanlar olsun gelen toplam trafiği temsil eder.

Direct traffic : Ste ismini adres çubuğuna yazarak sitenize ulaşanları temsil eder.

Organic traffic : Google da arama yaparak sitenize ulaşanları gösterir

Referral Traffic : Başka bir siteden size ulaşanları gösterir.Örneğin bir sitede linkiniz yer alıyor ve birileri ona tıklayıp sitenize ulaştıysa bu rakam onu gösterir.

Social Traffic :  Sosyal medya araçları ile sitenize ulaşanları gösterir


Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu