Ad Code

Kalemli tablet önerisi

Forum sitesi nasıl kurulur?

Forumlar insanların üye olarak soru cevap aldığı platformlardır. Ayrıca trafik açısından blogdan daha aktif olur. Forum sitesi kurmak için hosting ve temaya ihtiyaç vardır. İhtiyacınıza ve bütçenize göre farklı forum siteleri kurabilirsiniz.

Mobil uyumlu bir forum kurmak istiyorsanız phpbb alt yapısını kullanabilirsiniz. Phpbb forum kurmak responsive forum kurmak için ideladir. Phbb tema bulmak da kolaydır. Popüler olan diğer forum altyapısı ise Mybb'dir ama mobil uyumlu değildir. Günümüzde website trafiğinin yarıdan fazlasının telefondan yapıldığı ve daha da artacağı düşünüldüğünde artık mobil uyumlu olmayan hiçbir şey yapılamaz. Bu yüzden Mybb önermiyoruz.

Phpbb forum kurmak ücretsiz olduğu için çok tercih ediliyor. Diğer alternatifler olan Xenforo ve vBulletin ise ücretli. Ücretsiz forum kurmak için phpbb indirebilir ve tıpkı wordpress kurar gibi aynı işlemleri yapabilirsiniz. Phpbb temaları ise 17-20 dolar civarı şuradan alabilirsiniz.

Adım adım forum sitesi kurma!


1) Ücretsiz forum sitesi kurmak için phpbb dosyasını (şuradan) indirin.

2) Domain ve Hosting paketi satın alın. En iyi hosting firmaları yazımızı okuyup alabilirsiniz.

3) Hosting aldıktan sonra yönetim paneline giriş yapılır, filezilla ile de girebilirsiniz. Dosyalardan Public_html klasörünün içine indirdiğiniz phpbb dosyası yüklenir.

4) Eğer domain adresiniz forumsitem.com ise public_html klasörüne yüklediğiniz zaman bu domaini yazınca kurulum ekranı gelir. Ama kategori olarak forum kuracaksanız yani domain.com/forum şeklinde olacaksa "forum" isminde bir klasör açılır ve dosyalar bunun içine yüklenir sonra forum klasörü public_html klasörü içine atılır.

5) Sırada kurulum ekranında bizden istenecek veritabanı bilgileri var. Cpanelden veri tabanı ismini ve şifresini oluşturup not ediyoruz. Domain adını arama çubuğuna yazınca phpbb kurulum ekranı gelir. Burada veritabanı bilgileri yazılır ve daha sonraki girişlerde kullanacağımız kullanıcı adıyla şifre oluşturulur.

Veritabanı bilgilerini yazarken alt treden sonrası değil öncesiyle birlikte yazılmalıdır. Aksi halde kurulum ekranında takılı kalırsınız. Mesela veri tabanı ismi projem_ ise yanına alivelikonya yazdıysanız "projem_alivelikonya" şeklinde hepsini kopyalamak gerekir.

Bunları yaparak kolayca forum sitesi kurabilirsiniz. İşlemler wordpress site kurmak ile aynı olduğu için detay vermedik. Detayları wordpress site kurmak yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu