Ad Code

Kalemli tablet önerisi

Adsense onay alma şartları neler?

Adsense
Arama motoru öncülerinden olan Google; reklam vermek isteyenler için Adwords, reklam almak isteyenler için Adsense platformunu işletiyor. Websitesinde reklam yayınlamak isteyenler Adsenseye başvurarak onay bekliyor. Peki Adsense onay almak için gereken şartlar neler?

Adsense onayı için gerekenler!

1) Websiteniz/bloğunuz legal/yasal içerikler barındırmalıdır. Bahis, warez, crack, film izleme gibi telif hakkı içeren ve çıplaklık içeren yetişkinlere özel yayınlar yapıyorsanız kabul edilmez. Yani bloğunuz genel ahlak ve etik kurallarına uygun olmalıdır.

2) Website/bloğunuz yeni açılmış olmamalı, açıldıktan en az 3 ay sonra başvurabilirsiniz, 6 ay sonra başvurmak daha iyidir. Çünkü Google emek verdiğinizi görmek ister, birkaç hafta uğraşıp bırakarak internet çöplüğüne yeni bir blog kazandıranlara reklam vermez.

3) En az 30 makale eklemiş olmalısınız. Tabi bu makaleler seo uyumlu yazılmış olmalı ve trafik çekmeli.

4) Günlük 1K (1000 sayfa görüntüleme) ve üzerinde trafiğiniz olmalıdır. Günlük 100 - 200 sayfa görüntülemeniz varsa Adsenseye başvurmak için çok erkendir. Sabırlı olup trafiğinizin artmasını beklemelisiniz. Düşük trafikle bloğunuz kabul edilse bile para kazanmak için yine trafiğin artması gerekiyor. Her 100 kişiden ortalama 1 kişinin reklama tıkladığı düşünüldüğünde trafiğinizin en az 1K olması lazımdır ki günlük birkaç lira kazanabilin.

Bu şartlar oluştuğu zaman bloğunuzu Adsense onayına gönderebilirsiniz. Google çalışanları bir hafta içerisinde inceleme yaparlar ve uygun görürlerse onaylanır. Ayrıca yapmanız gerekenler mail ile haber verilir.

Adsense kuralları neler?

Adsenseye kabul edildiniz diyelim. Yapmamanız gerekenler neler?

Çizginizi bozmadan aynı kaliteyle devam etmelisiniz. Google çalışanları bazen website/bloğunuzu kontrol ederler ve kural ihlali tespit edilirse hesabınız uyarı yapılmadan kapatılır, biriken paralar da ödenmez. Bu konuda çok sert tavırları vardır. Uyarı bile yapmadan banlayabilirler.

Bu kurallara yapay trafik çekmek, kendi reklamına tıklayıp para kazanmaya çalışmak, arkadaşlarınıza tıklatmak gibi organik/doğal olmayan yöntemler kullanmak sayılabilir.

Ayrıca fragman dışında filmin tamamını paylaşmak, ücretli bir programdan bahsettikten sonra ücretsiz korsan indirme linki vermek, cinsellik içeren pozisyonlar paylaşmak da ban sebebi olabilir.

Bir de; siyaset, din, ırk gibi kişisel konulardan bahsederken nefret dili kullanmak da ban sebebi olacaktır. Bu konularda ya dikkatli olun yada uzak durun.

Kavga dövüş, adam yaralama, cinayet, parçalanmış vücutlar gibi dehşet vahşet görüntüleri paylaşmak da yasak. Bu türden kötü olaylar zaten her platformda yasaktır. İnstagramda paylaşsanız kaldırılır, bloğunuzda paylaşırsanız ban yersiniz. Haber olarak paylaşacaksanız bile üzerini buzlamalısınız. En iyisi moral bozucu şeylerden de uzak durmak.

Referans: https://support.google.com/adsense/answer/9335564

Adsense ne kadar kazandırır?

Adsense hem tıklama hem gösterim ile kazandırır. Reklam verenlerden BGM (Bin gösterim maliyeti) olarak 1 TL - 10 TL arasında kesinti yapar. Bu kesintinin %68 kısmını sizinle paylaşır, kendisi %32 alır.

Tıklama konusunda ise anahtar kelimenin değerine göre kazancı da değişir. TBM (tıklama başına maliyeti) 0,05 kuruştan başlayıp 10 liraya kadar çıkabilir, rekabet seviyesine göre TBM çok değişkendir. TBM 1,00₺ ise reklamverenden tıklama başına 1 TL kesilir ve size 0,68 kuruş kazandırır. Hangi kelimelerde ne kadar reklam maliyeti olduğunu öğrenmek için anahtar kelime analizi yapılır. Böylece fazla kazandıran konularda yazarak kazancınızı artırabilirsiniz.

Adsense ödeme nasıl alınır?

Ödemeler sekmesinde üç tane bilgi istenmektedir. Kimlik doğrulama, banka hesdabı doğrulama, adres doğrulama bölümlerini doldurduktan sonra ödeme alabilirsiniz. Kimlik, ehliyet gibi belgeyi beyaz bir masaya koyup ön yüzünü net şekilde çekerek gönderirseniz kimliğiniz onaylanır. Banka hesabı ise Adınız ve Iban numaranızı girdikten sonra üç gün içinde 0,35 kuruşa kadar ufak bir para gönderilir, bu miktarı yazarak doğrularsınız. Adres doğrulama ise posta gönderimi ile yapılmaktadır, üç haftada elinize ulaşması beklenen bir zarf gönderilir ve içindeki pin kodu yazılara adres doğrulanır. Bu üç doğrulama işlemini yaptıktan sonra ödeme eşiğine ulaşınca paranız otomatik gönderilir.

Vergilendirme sistemi

2022 yılı itibariyle yeni uygulama şöyle: Bankaya gidiyorsunuz, "İnfluencer hesabı açtırmak istiyorum, youtube reklam kazancım yatacak" diyorsunuz. %15 gelir vergisi kesilecek yeni bir hesap açıyorlar. Ödeme aldığınız zaman otomatik olarak %15 vergi kesiliyor ve yasal olarak Adsense ödemelerini alabiliyorsunuz.

Son

İnternetten para kazanma yöntemlerden biri olan Adsense reklam yayıncılığından bahsettiğimiz yazının sonuna geldik.Bu konuyu ciddiye alıp kaliteli içerik üretirseniz bir ek gelir elde edebilirsiniz. Ödeme alt limiti 200 TL yani hesabınızdaki kazançlar 200 lira gösterdiği zaman para çekme talebi yollayabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu