Ad Code

Kalemli tablet önerisi

Blogger içindekiler eklentisi | Yazıya içindekiler başlıkları eklemek

içindekiler
Websitelerde gezerken özellikle uzun yazılarda görmüşsünüzdür. Yazı başlıkları önce içindekiler listesiyle sunulur, ziyaretçiler bildği konuları atlayıp aradıkları bilgiye ulaşmak için başlığa tıklar. Böylece aşağılarda yer alan bilgiye ulaşmak için sayfayı yukarı kaydırmasına gerek kalmaz.

Uzun yazıların daha düzenli görünmesini sağlayan içindekiler eklentisini birkaç html kod ile yapacağız. Wordpress kullananlar bu iş için (Easy Table of Contents, Table of Contents Plus gibi) eklentiler yüklüyor. Bu yöntemle sadece yayın içine html kod ekleyeceğiz ve içindekiler listesi oluşturacağız. Hem de arama sonuçlarında bu başlıklar da görünecek ve site içi seo'ya olumlu etkisi olacak.

1) Yeni yayın açıp Html görünümüne geçiyoruz.

2) Aşağıdaki kodu yazınızın içine yerleştiriyoruz.

<fieldset> 
<legend><b>İçindekiler</b></legend> 
<a href="#1">  +Birinci başlığa git</a><br/>
<a href="#2"> +İkinci başlığa git</a><br/>
<a href="#3"> +Üçüncü başlığa git</a><br/>
</fieldset>
 
Yazımızı başlıklara böldüysek bu şekilde konu başlıklarını sırasıyla yazıyoruz. Daha fazla başlık varsa çoğaltılabilir. Değiştireceğimiz yer "Başlığa git " yazan yer. Bunun dışında bir değişiklik yapmıyoruz.

3) Daha sonra yazı içerisine aşağıdaki başlıkları ekliyoruz. Her başlık altına makalemizi yazıyoruz.

<h3 id="1"> Birinci başlığa geldin</h3> 
<h3 id="2"> İkinci başlığa geldin</h3> 
<h3 id="3"> Üçüncü başlığa geldin</h3> 

Yayınladığımız zaman üstteki içindekiler listesine tıklayınca sayfa hemen aşağıdaki başlığa iniyor. Yani "Birinci başlığa git" yazısına tıklayınca aşağıdaki "Birinci başlığa geldin" yazısına ışınlıyor. İşte bu kadar kolay. 

Temaya bir kod eklemeden sadece yayın içerisine bu html kodu ekleyince içindekiler eklentisi oluyor. Üstelik seo açısından da hiçbir zararı yok, hatta arama sonuçlarında bu başlıklar listeleniyor. Her yazı için bu kodları ekleyerek kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu