Ad Code

Kalemli tablet önerisi

Pop Up Reklam Yayıncılığı

Pop Up Reklam Yayıncılığı

Pop-up reklamlar, bir websitesinde herhangi bir yere tıklayınca kendiliğinden yeni sekmede açılan sayfalardır. Popoup reklamlar hem reklamverenler hem yayıncılar tarafından tercih edilir ancak kullanıcılar açısından hoş karşılanmaz. Popup reklamları en fazla göreceğiniz yerler; indirme siteleri, film izleme siteleri, yetişkin siteleri olabilir.

Reklamverenler tarafından kullanılan popup reklamlar hem faydalı hem zararlı içerik barındırabilir. Örneğin açılan ekranda "bilgisayarınızda virüs tespit edildi, bu programı indirin" yazıyorsa indireceğiniz şeyin kendisi virüstür, bu zararlı reklamlara örnektir. Bir de youtube videosunun izlenme oranını artırmak yada e-ticaret sitesinin trafiğini artırmak için popup reklamlara başvuranlar vardır.

Popup reklam ile para kazanmak isteyenler publishers/yayıncı olarak kayıt olurlar. Kayıt sonrası websitelerine reklam kodunu eklerler. Ziyaretçiler tıkladığı zaman yeni sekmede popup reklam açılır. Bu sayı 1000 olduğu zaman yani bin kere popup reklam açıldığı zaman belli oranda kazanç sağlar. CPM ifadesiyle bin gösterim başına kazanç açıklanır. Bu oran bin gösterim başına 0.3$ yada 1$ olabilir. Tabi ki üye olduğunuz reklam ağının kazanç paylaşımına göre oran da değişecektir. Üye olduğunuz popup reklam ağı kazancın yarısını yada uyarısından fazlasını sizinle paylaşabilir. Yabancı reklam ağları daha çok kazandırır.

Popup reklam ile reklamveren olmak isteyenler Advertısers/reklamveren kaydı yaparlar. Panelde bilgilerini girdikten sonra ödemeyi yaparlar ve istatistiklere bakarak kaç tıklama olduğunu görürler. Reklamlar sonucunda websitesine trafik artar ancak bu trafik arama motoru tıklamasıyla gelmediği için seo açısından faydalı değildir. Bir mal veya hizmet satışı yoksa popup reklam vermek akıllıca değildir. Zaten ziyaretçiler bu şekilde açılan bir sayfaya da güvenmezler.

Şimdi popup reklam yayıncısı yada reklam veren olmak isteyenler için kaliteli reklam ağlarına örnek verelim.

1) https://www.popads.net/

2) https://propellerads.com/

3) https://popcash.net/

4) https://adcash.com/

5) http://www.cpmfun.com/

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu