Ad Code

Kalemli tablet önerisi

Dmoz Nedir? Ne İşe Yarar?

Dmoz Nedir? Ne İşe Yarar?

DMOZ internet kaynaklarından oluşan bir web dizinidir. Bir web dizini, büyük bir referans kütüphanesine benzer. Dizin, konulara göre ve genelden özele doğru hiyerarşik bir şekilde düzenlenmiştir. DMOZ, dizine dahil edilecek siteleri değerlendiren bir editör topluluğu tarafından idare edilir. Editörler bizim uzmanlarımızdır ve bütün site önerileri editör değerlendirmesine tabi tutulur.

DMOZ'a site eklemek için Siteniz Uygunmu?
  • Yansı (mirror) siteleri göndermeyin. Yansı siteler, aynı içeriğe fakat farklı URL'lere sahip olan sitelerdir.
  • Dizinde listelenmiş olabilecek diğer sitelerle aynı veya benzer içeriğe sahip olan adresi göndermeyin. Aynı içeriği tekrarlayan sitelerin dizinin kullanıcılarına yardımcı olmamaktadır. Aynı veya ilişkili sitelerin birden fazla defa gönderilmesi, bunların ve bütün ilişkili sitelerin reddedilmesine ve/veya dizinden silinmesine neden olabilir.
  • Farklı adresle önerinizi gizlemeye çalışmayın ve aynı adresi bir kereden fazla göndermeyin. Örnek: http://www.dmoz.org ve http://www.dmoz.org/index.html
  • Adresi başka bir adrese yönlendirilen hiçbir siteyi göndermeyin.
  • DMOZ'da yasa dışı içerikli sitelerin listelenmemesi kuralı vardır. 
  • "Yapım aşamasında" olan siteleri göndermeyin. Siteyi göndermeden önce site tamamlanana kadar bekleyin. Tamamlanmış, "yapım aşamasında" uyarıları içeren veya kırık grafikleri veya bağlantıları bulunan siteler dizinde listelenmek için uygun değildir.
  • İngilizce olmayan siteleri World altındaki uygun kategoriye gönderin.
  • Çoğunlukla ortaklık bağlantılarından oluşan siteleri göndermeyin.
Siteniz için en iyi kategoriyi seçtikten sonra, dmoz.org doğrudan o kategoriye gidin ve "adres öner"e(suggest Url) tıklayın. Öneri formundaki yönergeleri dikkatle izleyin. Sitelerin açıklamaları sitenin içeriğini kısa ve doğru bir biçimde açıklamalıdır. Açıklamalar reklam amaçlı olmamalıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu