Ad Code

Kalemli tablet önerisi

Wordpress tema yükleme | Wp tema değiştirme

Wp tema değiştirme
Hosting alarak website kurma yazımızın devamına hoş geldiniz. Wordpress site kurduktan sonra ilk yapacağınız şey tema değiştirmek olacak çünkü kurulumla gelen tema çok sade.

Wp tema değiştirmek için paneldeki yüzlerce ücretsiz temayı kullanabilir yada ücretli tema kullanabilirsiniz. Ücretli temaları alabileceğiniz dünyaca ünlü Themeforest.net adresi mevcuttur. Burada yazılımcılar ürettikleri temaları satışa sunarlar, kullanıcılar da güvenli şekilde alışveriş yaparlar.

En popüler wordpress blog temalarına örnek olarak; Newspaper, Pixwell, Bimber, Jannah gibi portal temaları örnek verilebilir.

Wordpress tema değiştirme!

Wp tema yüklemek için paneldeki "Görünüm" sekmesinin altındaki "Temalar" butonuna tıklıyoruz. Açılan ekrandan "yeni ekle" butonuna tıklayıp ekranı aşağı kaydırarak yada üstteki alandan filtreleme yaparak bir kategoride tema arıyoruz. Beğendiğimiz temayı "kur" diyerek kurulum yapabiliriz.

Satın aldığımız bir temayı yüklemek için de cpnel'den "dosya yöneticisi, Public_html, wp content, themes" yolunu izleyerek eski temaları silebilir ve yeni tema yükleyebiliriz. Ayrıca Filezilla isimli program kullanarak da hosting dosyalarına erişebiliriz. Filezilla ile hosting içerisine girmek için mail adresinize gelen FTP bilgileriyle giriş yapıp "theme" klasörüne tema dosyasını, "plugin" klasörüne eklenti dosyasını yükleyebiliriz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu