Ad Code

Kalemli tablet önerisi

SSL Sertifikası Nedir?

ssl sertifikası ne işe yarar
Ssl sertifikası internet sitelerinde veri güvenliğinin sağlanması amacıyla kullanılan uygulamadır. İnternetin hızlı bir şekilde gelişmesine bağlı olarak e-ticaret sistemleri de gelişme göstermiş ve dolayısıyla da yaygınlaşmaya başlamaktadır. Öncelikle alışveriş siteleri olmak üzere kişisel bilgilerin aktarılması gereken durumlarda, veri aktarımının güvenli bir şekilde yapılması sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sertifika sayesinde bu sorun büyük ölçüde çözülmüş olup, güvenli bir veri aktarım işleminin gerçekleşmesi mümkün olmaktadır. Ssl sertifikası, internet sitesi ve sunucu arasında veri transfer işlemi gerçekleştirildiği takdirde, verilerin şifrelenmesi vasıtasıyla güvenli olması sağlanmaktadır. Sertifika sistemi sayesinde şifrelenmiş verilerin kötü niyetli kişilere ulaşması durumu söz konusu olsa bile, en yeni yazılımların kullanılması şeklinde dahi çözülmesi oldukça uzun zaman alacaktır. Sertifika sistemi büyük oranda güvenliği sağlamakta olup, şifreleme sistemindeki verilerin şu ana kadar kırılamaması söz konusudur. Bu anlamda piyasada daha çok yeşil adres çubuklu ve mavi adres çubuklu olarak bilinen iki özellikte sertifika bulunmaktadır. Yeşil adres çubuklu olan sertifikalarda, gelişmiş doğrulama özelliği sayesinde firmaya olumlu prestij sağlamaktadır. Mavi adres çubuğu olan sertifikalarda, gelişmiş doğrulama özelliği olmamakla birlikte diğer sertifikalarla aynı görevi görmektedir. Bunun dışında bu sertifikaları sağlayan birçok firma bulunmakta olup fiyatları da markanın fiyat kuralları ve imajı açısından farklılık gösterebilmektedir.

E-ticaret sitelerinde güvenlik açığının önlenmesi için ssl sertifikası kullanımının temin ve tercih edilmesi son derece önemli olmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu