Ad Code

Kalemli tablet önerisi

Blogger emoji eklentisi | Emoji tepki butonu

emoji

Bloğunuza Emoji Tepki İfadeleri Ekleyin!


Emojiler son bir kaç yıldır hayatımıza girdi, sosyal medyadan alışık olduğumuz emojileri bloğumuzda görmekte mümkün hale geldi. Kod olarak temaya eklenen emoji tepki butonları okuyucularınızın paylaşımınıza emojiyle tepki göstermesine yarar. Onedio.com'da görmeye alışık olduğumuz emojiyle oylama butonlarını siz de kendi sitenize ekleyebilirsiniz. Bu yazımızda emoji ile beğenme butonları nasıl eklenir sorusuna cevap vereceğiz.

emoji


Öncelikle temanızın yedeğini almalısınız. Blogger paneliniz > Tema > Html'yi düzenle yolunu izleyerek tema kodunuzun hepsini Ctrl + a tuşuna basarak seçin. Ctrl + c tuşuna basarak kopyalayın ve yeni bir metin belgesine yapıştırıp kaydedin. Ctrl + s tuşlarına basarak kaydedebilirsiniz.

Şimdi emoji kodunu alacağımız Sharethis.com adresine gidelim.

''Get Reaction Buttons'' yazan yeşil renkli butona tıklayın.

Açılan ekrandan emojilerin sola dayalı, ortalı, sağa dayalı yapmak için ''Customize your reaction buttons'' ekranı geliyor. Otomatik ayar oratadadır, hiç ellemeden ''Next'' butonuna tıklayın.

Açılan sayfada hangi alt yapıyı kullandığınızı soracak. Blogger için en baştaki Html seçin ve next butonuna tıklayın.

Mail ve şifre sorusu gelecek. Oraya mail adresinizi ve yeni bir şifre belirleyip yazın. Sonra aşağıdaki ''get the code'' yazan yeşil butona tıklayın. (Şifreyi unutmamak için: Masa üstünde yeni bir metin belgesi oluşturun ve adını ''emoji butonu şifrem'' yapın. İçerisine üye olacağınız mail adresini yazın ve bir şifre belirleyin. En güvenilir şifreler için şifrenizde büyük harf, sayı, özel simgeler kullanın. Örneğin: şİfreM&2018)

Şimdi temanıza gidin. Blogger > Tema > Html düzenle yolunu izleyerek tema kodlarınıza ulaşın. En üstlerde kolayca bulacağınız kodunun alt satırına birinci kodu yapıştırıp temayı kaydedin. Eğer hata verirse ki verecektir, o zaman kodun içerisindeki & simgesini bulun ve yanına amp; ekleyin. Örnek:

kod


Gördüğünüz gibi & simgesinin yanına amp; ekledik. A-M-P harflerini yazıp sonuna noktalı virgül koyduk. Bu şekilde blogger kabul edecektir.

Şimdi sharethis sitesindeki ikinci kodu kopyalayın. Bloğunuza dönün ve Düzen > Gadget ekle > Html/javascript yolunu izleyerek kodu yapıştırın. Blog kayıtları kısmının altına koyarsanız yazının sonunda görünür. İşlemler bu kadar. Aşağıda gördüğünüz emojiler de burada yazanların uygulanmasıyla yapılmıştır.

Bu yazı 6.10.2019 tarihinde güncellenmiştir. Sharethis sitesinin yaptığı yenilik ile emoji butonu eklemek daha kolay olmuştur. Nisan 2018 tarihli eski yazımızda işlemler daha karmaşık olduğu için yapamayanlar olmuştu.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Blog Sayfanızı Çok Beğendim Sizide Siteme Beklerim. www.teknoneed.com

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle çok güzel bir yazı sitemde uygulayacağım
    siteme beklerim: https://www.teknokuzgun.cf/

    YanıtlaSil
  3. benim kodumun en üstlerinde head yok

    YanıtlaSil
  4. Yerleşim > Gadget ekle > Html/javascript yolunu izleyerek blog kayıtları bölümünün altına yapıştırın. Ben Wordpress kullanıyorum ve bu yolu bulamadım yardım edermisiniz?

    YanıtlaSil
  5. açık tüm dosyaları paylaşsaydın keşke

    YanıtlaSil
  6. Sizi takip ediyorum sizde sitemi takip ederseniz sevinirim

    https://okumazsamolmaz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. son kısmı yapamadım bir yardım edermisin

    YanıtlaSil
  8. çok başarılı paylaşım teşekkürler .

    YanıtlaSil

Bu konudaki görüşlerinizi yazabilirsiniz.

Close Menu