Ad Code

Kalemli tablet önerisi

Gmail şifre yenileme nasıl yapılır?

gmail şifre yenileme
Google mail hizmeti olan Gmail bir çok kişi tarafından tercih ediliyor. Bu yazımızda Gmail şifresi nasıl değiştirilir sorusuna cevap vereceğiz. Güvenlik nedeniyle veya unutma sebebiyle mail adreslerinin şifresini değiştirmeye ihtiyaç duyabiliriz. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek Gmail şifre yenileme işleminizi yapabilirsiniz.

Eğer şifrenizi bilmiyorsanız ve yenilemek istiyorsanız;

  1. https://mail.google.com/mail/ adresine gidin.
  2. Mail adresinizi seçin veya ‘’başka bir hesap kullan’’ seçeneklerinden birini seçin.
  3. Mail adresinizi yazıp ‘’ileri’’ butonuna tıklayın.
  4. ‘’Şifrenizi mi unuttunuz?’’ yazısına tıklayın.
  5. Hatırladığınız son şifreyi girin. Yanlış girdiğinizde kurtarma e postasına doğrulama kodu gönderme seçeneği gelecektir. ‘’Gönder’’ butonuna tıklayın ve diğer mail adresinde oturum açarak kodu alın. (Hatırlamıyorsanız ‘’Başka yöntem dene’’ yazısına tıklayın. ‘’Kurtarma e postanıza doğrulama kodu gönderilecek’’ ekranında ‘’Gönder’’ butonuna tıklayıp diğer mail adresinize şifre gönderilmesini sağlayın. Kurtarma mailini de hatırlamıyorsanız yine ‘’başka yöntem dene’’ yazısına tıklayın. Mail adresinizi ne zaman açtınız sorusu gelecektir. Onu da hatırlamıyorsanız yine ‘’başka yöntem dene’’ diyerek yeni mail adresi girin.)

Eğer şifrenizi biliyorsanız ama yine de yenilemek istiyorsanız;

https://myaccount.google.com/signinoptions/password adresine gidin ve mail-şifre yazarak hesabınızda oturum açın. Sonra karşınıza gelen ekrana yeni şifrenizi yazın. Diğer yöntem ise;
  1. https://mail.google.com/mail/ adresine gidin.
  2. Mail adresinizi seçin veya başka bir hesap kullan diyerek mail adresinizi yazın.
  3. Şifrenizi mi unuttunuz yazısına tıklayın.
  4. Hatırladığınız son şifreyi girin ekranına bildiğiniz şifrenizi yazın ve oturum açın.
  5. ‘’Başarılı - Şimdi oturum açtınız.’’ Bilgisin gelecektir. ‘’Devam et’’ butonuna değil onun altındaki ‘’şifreyi değiştir’’ yazısına tıklayın.
  6. Tekrar bildiğiniz şifrenizi girin.
  7. Sayılar (123) ve harflerden (abc) oluşan yeni bir şifre belirleyin. Ayrıca # ve @ simgeleri de kullanabilirsiniz. Unutmamak için yeni şifrenizi bir yere not edin. Belirlediğiniz şifreyi ‘’yeni şifre’’ kutucuğuna yazın. Altındaki diğer kutucuğa da yeni şifreyi girin ve ‘’şifreyi değiştir’’ butonuna tıklayın.

Ayrıca şifrenizi güvende tutmak için websitelerine üye olurken ‘’şifreniz hatırlansın mı?’’ sorusuna ‘’hayır’’ cevabı vermeniz tavsiye edilir. Eğer daha önceden bazı websitelerine şifrenizin kayıt edilmesine izin verdiyseniz onları silmek için;

  1. Hesabınızda oturum açın.
  2. Sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayıp ‘’Ayarlar’’ seçin.
  3. Açılan sayfada ‘’şifreler’’ seçin.
  4. Google hesabınızdaki kayıtlı şifrelerinizi görüntüleyin ve yönetin.’’
  5. Şifrenizi girip tekrar oturum açın.
  6. Kayıtlı şifreleri silin.

Üye olduğunuz her website için yeni bir şifre belirlemeniz ve bu şifreyi not belgesine kayıt etmeniz önerilir. Örneğin; Site adresi,  mail adresi,  Şifre bilgilerini yazarak güvenli bir yerde saklayabilirsiniz. Şifrelerinizi bilgisayarda saklamanız çökme sonucunda format ile silinme ihtimali olacağı için güvenli bir yöntem değildir. Bu yüzden harici bir disk edinmeniz faydalı olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu