Ad Code

Kalemli tablet önerisi

Site Haritası Eklemek

Site Haritası Eklemek

Site Haritasının Google'a Eklenmesi


Site Haritası, Arama motorları (Google, Bing v.s.) sitenizdeki tüm sayfaları teker teker dolaşarak, arama motorunun sahip olduğu kendi algoritmasına göre kategorilendirir ve ziyaretçinin karşısına arama sonuçları olarak getirir. Ancak siz arama motorlarının sitenize gelmesini beklemeden, tüm ürünlerinizin ve sayfalarınızın bağlantı adresini site haritası olarak sunabilirsiniz. Böylece daha hızlı arama sonuçlarında yer alabilirsiniz. Bu ürünlerinizin ve kategorileriniz bağlantı adreslerini barındıran çıktıya Site Haritası yani Sitemap denir. Google arama motoru, eklenen bir web sitesi ile ilgili istatistikleri, arama sonuçlarını, hakkında olumsuz bir durum varsa o durumu bilgilendiren bir altyapıya sahip. Bu sistem Google Site Yöneticisi Araçları'dır. Buraya sitenizi kayıt etmeli ve site haritalarınızı göndermelisiniz. Adım adım bu işlemlerden bahsedersek;

Blogger Site Haritası Eklemek

Blogger tabanlı web sitemizin site haritasını google'a göndermek için ;

1- Google Webmaster Tools sayfasına gidiyoruz. Karşımıza çıkan sayfaya site adresini yazıyoruz.


2- Web sitemizi yazdıktan sonra Site Doğrulama seçenekleri çıkıyor.  HTML Etiketi seçeneğini seçiyoruz ve karşımıza çıkan kodu kopyalıyoruz.

3- Aldığımız Meta Kodunu Blogger Tema içerisinde <head> kodunun altına yapıştıracağız. Buraya ulaşmak için Tema > HTML'yi Düzenle yolunu izliyoruz.


4- Meta kodunu <head> kodunun altına yapıştırdıktan sonra ''Temayı Kaydet'' düğmesine basın. Sonra Webmaster Tools sayfasına gidip ''Doğrula'' düğmesine tıklıyoruz. ''Tebrikler, Doğrulandı'' ekranı gelecektir.

5-Site doğrulandıktan sonra, ''Tarama > Site Haritası'' yolu izlenerek ''Site Haritası Ekleme'' butonuna tıklıyoruz.



6- Açılan kutucukta blog adresiniz yazacak. Onun devamına ''sitemap.xml'' yazıp ''Gönder'' butonuna tıklıyoruz. ''Gönderildi, sayfayı yenile'' yazısına tıkladıktan sonra alt kısımda ''beklemede'' yazacak.


7- Site haritası gönderme işlemi tamamlandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu