Ad Code

Kalemli tablet önerisi

Domain Nasıl Alınır?

alan adı

Domain, web sitenizin linkte görünecek adıdır. ''Com, Net, Org, Tv'' gibi popüler domainlerin yanısıra yeni çıkan ''Kim, Online, Blog, İst'' gibi alan adı uzantılarını da tercih edebilirsiniz.

Domain ücretleri ne kadar?

Domain ücretleri firmaların kampanyalarına göre değişmektedir. İlk yıl indirimli olan domainler ikinci yılda normal fiyatına döner. Domain uzantısına göre  6$ ile 10$ arasında değişen fiyatları vardır.

Domain nasıl alınır?

Domain satın almak için kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kart olması gerekir. Yerli sitelerden banka kartıyla ödeme yapabilirsiniz. Domain alacağınız siteye üye olarak giriş yaptıktan sonra istediğiniz domaini aratıp ''tescil et'' butonuna tıklayarak sepete eklersiniz. Ödeme bilgilerinizi girip domaini kaç yıllığına tescil etmek istediğinizi belirtirsiniz. Tek seferde 1 yıldan 10 yıla kadar kayıt edebilirsiniz.

Domain nerden alınır?

Alan adı kaydı yapabileceğiniz güvenilir firmalar mevcuttur. Google'de ''domain kaydı'' yazıp aratırsanız çıkan sitelerden birine üye olarak domain satın alabilirsiniz. En bilindik domain kayıt firmaları ilk sayfada çıkmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu